4 699,00

Description

Coraz częściej wybierając w zaufanym sklepie wędliny zastanawiasz się nad ich składem i jakością. Chcesz wybierać produkty takie ja dawniej – smaczne i aromatyczne, tymczasem szybko przekonujesz się, że do Twojej dyspozycji pozostają tylko te nasączone wodą, ze wzmacniaczami smaku i konserwantami. Twoje posiłki mogą wyglądać jednak inaczej pod warunkiem, że szynkę, dorsza, kiełbasy, a nawet biały ser przygotujesz i uwędzisz samodzielnie. Napewno uzyskasz przy tym doznania smakowe jakich wcześniej nie znałeś.Z pomocą przychodzi Ci nowoczesna i niemal bezobsługowa wędzarnia Borniak inox UWDS-150 wykonana ze stali nierdzewnej,odporna na zabrudzenia. Dodatkowo, ze względu na estetyczny, netralny wygląd wpasuje się idealnie w przestrzeń Twojej posesji.Komorę załadunkową cechuje duża pojemność 150 L. Dzięki niej z łatwością przyrządzisz nawet 16kg kiełbasy lub 20 kg mięsa! Uchwyty jej ścian, dają dodatkowo możliwość wędzenia na 7 półkach równocześnie.Ścianki izolowane są pianką metodą wtrysku, co zapewnia maksymalną szczelność i wytrzymałość na działanie wysokich temperatur.Stalowe wnętrze komory, jest idealnie chronione przed powstawaniem skroplin, przyczyniających się do psucia wędzonki. Ponadto ze względu na posiadane atesty kontaktu z żywnością, jest bezpieczny dla Ciebie i Twojej rodziny. Działanie tego urządzenia jest wysoce zautomatyzowane. Gdy włączysz Generator dymu podajnik zaczyna się obracać, podając stale zrębki na rozgrzewającą się grzałkę z radiatorem, tam też zaczynają się powoli tlić, wytwarzając dym wędzarniczy. Spalane wiórka są przepychane przez całą długość grzałki, a po zużyciu trafiają do odpowiedniego pojemnika z wodą. Tam też ulegają całkowitemu wygaszeniu.Na elektronicznym panelu sterującym ustawiasz żądaną temperaturę w komorze. Zadanie temperatury odbywa się za pomocą ustawiania cyfr odpowiednio w rzędzie jedności, dziesiątek i setek. Grzałka utrzymuje zadaną temperaturę, włącza się, gdy staje się ona choć trochę za niska.Kominek z szybrem na górze wędzarni regulujemy gęstość dymu w komorze, tak by dopasować ją do wymagań użytej receptury wędliniarskiej.Wędzarnia ta podobnie jak wszystkie modele marki Borniak posiada bogaty system elementów ochronnych. Twoje wędzonki zabezpieczane są przed dymnym kondensatem, dzięki skraplaczowi zlokalizowanemu pod kominem. Nadmiar soku i tłuszczu z wędzonek spływają natomiast bezpośrednio do misy ociekowej. W szafie urządzenia znajdują się dodatkowo dwie miseczki – jedna pod generatorem do zużytych resztek zrębek, a druga pod misą ociekowej do soków wędzonkowych. Przy niesprzyjających warunkach atmosferycznych może wydłużyć się czas nagrzania komory. Wskazane jest użycie termometru, do mierzenia temperatury wewnątrz wędzonego produktu.Użytkowanie Borniak inox UWDS-150 jest niezwykle ekonomiczne, na jedną godzinę pracy zużywa on 250ml zrębów. Zasyp generatora około 2l wystarczy na 6 do 8 godzin pracy.

tasiemiec kota, pies dla początkujących, mszyca na roslinach domowych, czosnek na robaki u psa, kocie mruczenie, robaki w łazienkach w nocy, koty tureckie, jak przygotować kota do sterylizacji, ogon buldoga francuskiego, angora turecka oddam, pierwsza cieczka u yorka, kalendarz adwentowy dla kota, ridgeback, wycie psa a śmierć, amstaw pies, czy siatka po operacji przepukliny może pęknąć, dawkowanie karmy dla szczeniaka, oczko wodne plastikowe duże, jak przyzwyczaić psa do klatki, 10 najgroźniejszych ras psów

yyyyy